skip to Main Content
Ballerup Centret logo

3 TIMERS GRATIS PARKERING

Hvorfor kysser vi?

Kindkys, filmkys, håndkys, tungekys, farvelkys, sommerfuglekys og tantekys. Overalt i verden bliver der kysset – på utallige måder og af mange forskellige grunde.

Et kys på dronningens handskeklædte hånd er et symbol på respekt og underkastelse. Et langt, vådt tungekys kan være optakten til hed sex. Et kys på munden fortæller, at vi hører sammen. Kort sagt: Gennem kysset kommunikerer vi med hinanden og sender signaler til omverdenen og til den, vi kysser med.

I romantisk sammenhæng er kysset et redskab til at udpege en potentiel partner, man kan få levedygtige poder med. I tætte relationer er kysset med til at bekræfte samhørigheden. Når vi kysser, frigives ’‘kærlighedshormonerne’’ dopamin og oxytocin. Det vækker glæde, skaber tillid og baner vejen for nærvær og intimitet.

Så hvis du til tider glemmer at kysse din elskede, så brug Valentinsdag som en lille, kærlig reminder til dig selv om, at et par kys om dagen kan få mere varme og kærlighed ind i tilværelsen. Det koster ikke noget at give kys. Så spar endelig ikke på dem – heller ikke i forhold til dine børn, venner eller familiemedlemmer.

Fakta
Verdens længste kys varede 58 timer, 35 minutter og 58 sekunder.
Kilde: videnskab.dk (Kilde: Guinness World Records)

Back To Top