Guide: Julepynt

Få inspiration her

Casa Living julekugler - Imerco Home

Det, der lyser...

Kähler gingerbread lyshus - Imerco Home

Det, der pynter...

Dekorativt juletræ - Søstrene Grene

Nyd den hyggelige juletid med moderne julepynt 

Rigtig mange danskere ser glædeligt frem til juledagene, der er en helt særlig og magisk tid. Uanset om der falder sne eller ej, bliver der nemlig pyntet op på gader og i butikker, så du slet ikke er i tvivl om, at juleaften nærmer sig med hurtige skridt. Og blandt andet en tur blandt byens julelys mens duften af ristede mandler får tænderne til at løbe i vand, kan virkelig få dig til at føle julestemningen.

Skal denne hyggelige stemning følge dig med hjem? Så er det oplagt at sørge for, at dit hjem også er pyntet fint op. Du behøver ikke nødvendigvis forvandle hele huset til det rene snelandskab – medmindre du har lyst – men blot lidt julepynt og måske et par levende lys kan gøre en verden til forskel.

Du kan pynte dit juletræ med flotte julekugler

Et juletræ er for mange næsten indbegrebet af jul. Duften af gran, den flotte grønne farve og muligheden for at pynte træet præcist, som du ønsker. Det hele er med til at sætte det fine træ i fokus og fremme den hyggelige stemning, der er helt unik for juletiden.

Fra den fine og klassiske julepynt, der er gået i arv i familien, til den nye og moderne pynt, du måske skal have hængt op for første gang. Der er mange måder at pynte juletræet – og der er heldigvis hverken en rigtig eller forkert måde. Dermed er det nemt at sørge for, at dit træ kommer til at se netop sådan ud, som du foretrækker. 

Synes du, at det er hyggeligt at gå rundt i butikker og finde julegaver, ny julepynt og så videre? Så kan du med fordel gøre denne hobby til en del af julehyggen derhjemme. For når du alligevel har købt alle dette års julegaver, så kan du oplagt pakke dem ind og lægge dem under juletræet, indtil de skal gives videre eller flyttes til et nyt juletræ juleaften.

Gem nisser og søde julefigurer i dit hjem

Måske har du fået lidt nisser i tidens løb, eller er du blevet fristet af et par søde figurer sidst du var i en boligbutik? Det siger næsten sig selv, at disse er oplagte at stille frem i december, når julen nærmer sig. Nisserne er især et velkendt ansigt i juletiden, men små engle, grise, gæs og så videre kan også være med til at sprede lidt ekstra julestemning. 

Mange af vores hyggelige traditioner har deres rødder i Tyskland. Både juletræet og det meste af vores julepynt har vi fået inspiration til fra vores naboland. Men det gør det heldigvis ikke mindre stemningsfuldt – og disse dage føler de fleste, at det er en yderst dansk tradition at pynte op til jul. 

Glem ikke haven, terrassen eller altanen

Den hyggelige stemning kan sagtens spredes vidt. Det er altså ikke kun din stue, der med fordel kan pyntes fint op, når vi går ind i december. Selvom det er nemt at få sat lidt ekstra lys i vindueskarmen eller hænge et julehjerte, så er der nemlig flere måder at dele lidt julestemning med forbipasserende på gaden eller naboerne.

Har du en altan eller et par træer eller buske i haven, kan du eksempelvis hænge en lyskæde ud. Den danske vinter byder på mange mørke dage, og derfor kan lidt ekstra lys og julestemning gøre en stor forskel. Og siden der ikke er nogle officielle regler om, hvornår du skal sætte din julepynt op eller tage den ned igen, kan du nyde dit pyntede udendørsareal hele den mørke vinter, hvis du har lyst.

Se andre guides her

Guide: Frisk, frejdig, forår
Læs mere
Guide: Home sweet home
Læs mere
Guide: Forårets fester

Få inspiration til dit forårs-outfit

Læs mere