Guide: Luciadag

Luciadag

Luciadag forekommer altid den 13. december og er særligt kendt for de populære Luciaoptog, der afholdes på skoler og i gaderne. Ønsker du at fejre dagen derhjemme, kan du finde et væld af dekorationsmuligheder og andet inspiration i Ballerup Centret. Udforsk vores mange butikker og gør dig klar til jul og Luciadag sammen med os.

Derfor fejrer vi Santa Lucia

Santa Lucia er en velrenommeret figur, der blev udråbt som martyr efter sin henrettelse i det 3. århundrede. Hendes symbolik inden for kristendommen har gjort d. 13 december til en årlig helligdag i flere lande, herunder Danmark. Fejringen af denne dag omfatter typisk farverige Luciaoptog og smukt hjemmedekor.

Pynt op til Luciadag derhjemme med de rette dekorationsartikler

Hvis du ønsker at gøre Luciadag ekstra speciel, er Ballerup Centret stedet, hvor du kan finde masser af inspiration. Vores forskellige butikker, fra boligindretning til dagligvarer, tilbyder et bredt udvalg af dekorationsartikler, såsom blomsterkranse og små dekorationer til at pynte dit sofabord eller vindueskarm.

Vil du udfolde din kreativitet, kan du også lave dit eget pynt ved hjælp af papir og pap. Mulighederne er uendelige, og i Ballerup Centret kan du let finde netop det pynt, der tiltaler dig mest. Med den helt rigtige pynt kan du for alvor skabe hyggelig stemning derhjemme og skabe den helt rigtige stemning.

Lav en god middag på Luciadag

På Luciadag, en tid til festligheder og hygge, kan du forkæle dig selv og dine nærmeste med en lækker middag. Luciadag betyder også juletid, og det er derfor oplagt at servere klassiske juleretter som risengrød, fyldige æbleskiver eller and. I dagligvarebutikkerne i Ballerup Centret finder du lækre råvarer af høj kvalitet, så du kan sammensætte et godt måltid, som dine gæster uden tvivl vil nyde.

Spis ude i Ballerup Centret på Luciadag

Hvis du ikke har lyst til at pynte hjemmet, er der alternative måder at fejre Luciadag på. Tag for eksempel ud at spise i Ballerup Centret, hvor vi tilbyder en bred vifte af spændende spisesteder til både frokost og aften.

Hvordan du vælger at fejre Luciadag er helt op til dig, men i Ballerup Centret giver vi dig altid mulighed for at gøre dagen ekstra speciel. Så lad os forkæle dig med en lækker middag og en mindeværdig oplevelse.

Læs også

Guide: Frisk, frejdig, forår
Læs mere
Guide: Home sweet home
Læs mere
Guide: Forårets fester

Få inspiration til dit forårs-outfit

Læs mere