Guide: Movember

Mand Holder Blåt Papoverskæg Ved Overløæben Med En Blå Baggrund

Movember

Movember startede oprindeligt som et projekt, der skulle skabe opmærksomhed omkring prostatakræft, der er den hyppigste kræftform blandt mænd. I dag støtter Movember også mænds mentale sundhed, herunder selvmordsforebyggelse og depression. I Ballerup Centret støtter vi aktivt Movember. Læs mere om det herunder.

Sådan startede Movember

Movember startede oprindeligt som et lille projekt i Australien tilbage i 2003. Oprindeligt startede det blot som en lille konkurrence mellem fire venner, men siden er det blevet en global kampagne med flere millioner følgere hver år.

Hvis du støtter Movember, kaldes du for en “Mo bro”, som er en sammentrækning af ordet “Moustache” og “Brother”. Det velklingende navn har været fundamentet for det, der i dag er et globalt fællesskab i kampen for mænds sundhed.

Du støtter ved at gro et skæg for mænds sundhed

Ved at gro et overskæg kan du sætte ansigt på de sager, som Movember støtter. Hvis du har skægvækst, skal du blot lade skægget gro ud i november måned. Hvis du har fuldskæg , kan du blot trimme det til en moustache for at skabe fokus.

Udover overskægget kan du også støtte Movember-bevægelsen ved at donere penge til dem, der kæmper for forskellige sager – herunder testikelkræft eller mental sundhed. Du kan også støtte ved at starte samtaler omkring emnet med bekendte. Så længe du spreder budskabet, er du med til at kæmpe for mænds sundhed.

Plej dit overskæg med lækre produkter fra Ballerup Centret

I Ballerup Centret vil vi gerne gøre det let for dig at vedligeholde dit overskæg til Movember. Derfor har vi flere butikker, der tilbyder forskellige plejeprodukter til hud, hår og skæg. At vedligeholde et overskæg er ikke altid det letteste – især hvis du ikke er vant til det.

For det første er det nødvendigt, at du trimmer dit skæg. Dette skal næsten gøres dagligt, hvis du gerne vil undgå, at det gror uregelmæssigt eller stikker. Her anbefales det, at du bruger en smart barbermaskine til skæg.

Hvis du gerne vil holde dit skæg sundt, kan du også vælge at bruge ekstra produkter som for eksempel skægolie. Den rette olie vil holde håret sundt, og det kan blandt andet medvirke til, at dit skæg ikke bliver for tyndt. I Ballerup Centret har vi mange butikker med personlige plejeprodukter, der helt sikker kan blive nyttige i din skægrutine.

Planlæg dit besøg i Ballerup Centret i dag

Planlægger du et besøg i Ballerup Centret i forbindelse med Movember? Så er der masser af nyttig information at hente på vores hjemmeside. Her kan du blandt andet læse om alt fra åbningstider til parkering, og hvis du har spørgsmål til os i forbindelse med dit besøg, er du altid velkommen til at kontakte os.

Læs også

Guide: Frisk, frejdig, forår
Læs mere
Guide: Home sweet home
Læs mere
Guide: Forårets fester

Få inspiration til dit forårs-outfit

Læs mere