Sankt Hans

stort skt hans bål i mørke

Bliv klar til Sankt Hans

Sankt Hans fejres i midsommeren på årets korteste nat. Selve Sankt Hans er opkaldt efter Johannes Døberen, der døbte Jesus i Jordanfloden. Heksen, der brændes på bålet om aftenen, er en nyere tradition, vi har adopteret fra Tyskland for cirka 500 år siden. Heksen brændes af for at drive onde kræfter væk, da hekse og troldmænd ifølge folketroen var særlig aktive på netop denne dag. 

Besøg Ballerup Centret, hvor du kan finde god inspiration til den helt rigtige Sankt Hans-fest.

Find alt til Sankt Hans-festen i Ballerup Centret

Uanset om du er tilhænger af kristendommen eller ej, er der stor sandsynlighed for, at du fejrer eller har fejret Sankt Hans. De faste traditioner med god mad og et stort bål er næsten lige så ikoniske som juleaften, og det er en god mulighed for at finde sammen med både venner og familie. 

I Ballerup Centret hjælper vi dig med at stable en rigtig Sankt Hans aften på benene. Vi har både udførlige guides og lækre opskrifter, så du kan fejre Sankt Hans med manér. 

Lad Ballerup Centret inspirere dig til en lækker Sankt Hans middag

Du kan let og hurtigt handle alle dine varer i en af Ballerup Centrets dagligvarebutikker. Hvis du ikke har besluttet dig for menuen endnu, kan du finde god inspiration i de mange dagligvarebutikker, så du kan finde frem til det helt rigtige festmåltid. 

I butikkerne kan du desuden finde flot pynt og smarte dekorationer til både borde og vægge. På den måde kan du sørge for at skabe en fest, der klemmer hvert eneste dyrebare sekund ud af årets korteste nat. 

Bliv klædt godt på til Sankt Hans aften 

En rigtig fejring af Sankt Hans kræver naturligvis det rette outfit. I Ballerup Centret finder du mange lækre tøjforretninger for både herrer, damer og børn. I butikkerne kan du finde inspiration til både et casual og mere formelt look, og der vil helt sikkert være noget for enhver smag. 

For at fuldende dit outfit, kræver det selvfølgelig også, at fodtøjet er i orden. Du kan altid shoppe sko til både ham og hende i Ballerup Centret, og du finder alt fra stilrene sko til behagelige sneakers, der helt sikkert vil tilføje lidt ekstra til en festlig aften.

Brug din Sankt Hans aften i biografen

Hvis du har brug for et afbræk fra heksen, bålet og sangen, kan du sagtens bruge din Sankt Hans aften i biografen. I biografen i Ballerup Centret viser vi store blockbustere og små perler, og en god film kan være det perfekte afbræk fra den traditionelle midsommerfest. 

Biografen har film på programmet hele dagen, så du kan finde et tidspunkt, der passer både børn og voksne. Hvis du planlægger et besøg i Biografen på Sankt Hans aften, kan du se åbningstiderne her. Når du anvender biografen i Ballerup Centeret, har du naturligvis adgang til de gratis parkeringsmuligheder.